Sponsorer til studierejsen 2018:

En stor tak!

Hundige-Kildebrønde Menighedsråd

Dansk Organist og Kantor Samfunds Gramex-midler

Landsforeningen Folkekirkens Ungdomskor

Foreningen Hundige-Kildebrønde Sogns Pigekor

Landsforeningen af danske ungdomskore "Syng"

Hundige-Kildebrønde Sogns Pigekor kor er som det eneste danske kor direkte medlem af ECA-EC (European Choral Association - Europa Cantat), og det giver os en ekstra rabat. Desuden har vi sparet op i vores egen korkasse, siden vi sidst var i udlandet. Det er nemlig vigtigt for koret, at vi kommer ud i verden med få års mellemrum, for sammen og med vores egne personer at opleve den store korverden og de mange forskellige måder at synge i kor på.

Denne gang foregik det i Estland, i hovedstaden Tallinn. Rejsen var med fly - en ungdomsgruppe hos SAS - indkvarteringen et billigt hotel i den indre by (ikke den gamle by), og vi havde booket ind på festivalens spisning i cateringteltet.

Deltagerbetalingen turde vi ikke sætte for højt, og de to, der ikke meldte sig, havde simpelthen andre planlagte rejser med familien; der var ingen som var nødt til at melde fra af økonomiske årsager. Alligevel manglede vi over halvdelen af pengene. Derfor er vi meget taknemmelige for de gavmilde tilskud, som gjorde studierejsen mulig. Det er en stor inspiration i den daglige korsang i de kommende år at have deltaget i de 10 dages aktiviteter med kor, sangere og dirigenter fra mange andre lande, og vi havde også succes med vore egne koncerter, især en kort friluftskoncert på et torv i den gamle by. Europa Cantat holdes hvert 3. år, denne gang var der vist kun 4-5.000 deltagere, der deltog 80 kor fra hele verden, og der blev i alt afholdt over 150 koncerter, store som små. Som noget særligt for Europa Cantat er der absolut ikke det mindste element af konkurrence; det drejer sig helt igennem om samarbejde, fællesskab, inspiration og kunstnerisk udvikling.