KILDEBRØNDE SOGNS PIGEKOR

Om koret

 

Konfirmation i Hundige Kirke 2012

 

Julekoncert 2015

 

Tradition i 48 år

I Hundige-Kildebrønde Sogn i Greve, Køge Bugt, blev der oprettet et pigekor i 1970 til at synge ved gudstjenesterne i den gamle middelalderkirke i Kildebrønde. Fra 1976 har koret desuden sunget i den nye Hundige Kirke, som også ligger i Hundige-Kildebrønde Sogn. Sognet er et af landets største med omkring 18.000 indbyggere, beliggende i Køge Bugt på Sjælland.

Korets virksomhed

Hundige-Kildebrønde Sogns Pigekor medvirker ved alle konfirmationer og andre særlige lejligheder i Kildebrønde og Hundige Kirker. Almindelige søndage medvirker koret eller en del af sangerne ved gudstjenesterne i de to kirker. Nogle af de faste traditioner er De Ni Læsninger, Allehelgen, Langfredag samt julekoncert og sommerkoncert med mere.

Sint-Stefanus Klooster 2016

 

Vi har besøg af sangere fra børnekoret 2. påskedag 2014

Rejser og aktiviteter

Inspiration til det hjemlige arbejde fås blandt andet ved deltagelse i korstævner og kurser i Danmark og udlandet, og ved afholdelse af udvekslingsprojekter og fællesarrangementer med andre kor. Koret har således de seneste år blandt andet deltaget i Copen­hagen Gospel Festival og Folkekirkens Ungdomskors Landsstævne 2000, Nordklang juli 2001 i Trondheim, Norbusang maj 2002 i Esbjerg, Europa Cantat juli 2003 i Barcelona, F.U.K. Landsstævne i Herning i juni 2005 og Norbusang maj 2006 i Odense. Sommeren 2006 gik turen til Europa Cantat i Mainz, i august 2007 var vi en uge i Ungarn, i oktober 2008 i Herning og i juli 2009 en uge i Utrecht i Holland til den store festival Europa Cantat, hvor vi samarbejdede med Nørrelandskirkens Kor fra Holstebro. I 2010 havde vi glæde af at samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekor om deltagelse i Nordklang i Århus, og 2012 var vi i Torino i Italien til Europa Cantat. En rejse til Norge i 2014 måtte desværre aflyses, da korstævnet ikke blev til noget, men en stor del af koret deltog i Europa Cantat i Ungarn i 2015 og i Singing Week Flanders i Gent, Belgien, i 2016.

Afslutningskoncert i Sint-Stefanuskerk i Gent 2016

 

Et af de sjældne Lucia-optog 2015

 

Et lille, hårdtarbejdende kor.

Hundige-Kildebrønde Sogns Pigekor er et lille, hårdt arbejdende kammerkor. Koret holder en høj standard både musikalsk og stemmeligt, med et repertoire af al slags musik og en intensiv træning af stemme og musikalitet. Korsang er per definition en kollektiv kunstart, og vi værdsætter en venskabelig og samarbejdsvenlig stemning i koret. Foruden den ugentlige korprøve torsdag eftermiddag afholdes jævnligt særlige prøver, somme tider kun for en del af koret.

 

Repertoire

Repertoiret består mest af kirkemusik, fra gregoriansk sang over renaissance- og barokmusik til romantisk og nutidig musik, fra seriøs klassisk musik til nye gospels og andre sange, fra enstemmigt til fire-femstemmigt. Koret har uropført eller været med til at uropføre værker af Svend S. Schultz, Claus Vestergaard Jensen, Henrik Ødegård, Vagn Holmboe, Morten Nyord, Peder Holm, Erling Bjerno, Søren Hedegaard Sørensen, Henrik Nørfelt, Jenitha Kameli, Vytautas Miskinis, Kurt Bikkembergs og Henrik Colding-Jørgensen.