Kirkegårdsindvielse i Kildebrønde

Søndag den 14. august 2005

 

 

Indvielsen af den nye del af Kildebrønde Kirkegård var begunstiget af det fineste sommervejr.

 

Indvielseshøjtideligheden begyndte med festgudstjeneste, hvor sognets fire præster ankom i procession til en fyldt kirke sammen med to dåbsbørn, Hjalte og Victoria, og deres familier.

Bo B. Gravesen indledte efter første salme med dåb af de to børn, hvorefter Marianne Mulnæs gik på prædikestolen, hvor hun i sin prædiken om dagens gudstjeneste bl.a. sagde:

 

"I dag holder vi gudstjeneste og dåb, næsten som vi plejer – og bagefter skal vi ud og indvi den nye kirkegård. Nogen synes, at kirkegårde er uhyggelige. Både i tegnefilm og i gyserfilm fremstilles de som uhyggelige steder. Men sådan er det ikke. Der er smukt og fredfyldt på vores kirkegård, det opdager man ofte først, når man desværre får et ærinde derude. Men man kan også bare gå en stille tur derude og læse på stenene og tænke, at bagved de få ord ligger et liv gemt, et liv med kærlighed og livsindhold, som vi kun kan gisne om, et liv som ånden gjorde levende.

Efter gudstjenesten går vi ud og indvier en ny kirkegård, en smuk velanlagt kirkegård, der kommer smukke gravsten på med hjerter, duer og roser og fine, gode ord til afsked med dem, som har levet og elsket, grædt og lidt, med dem, som har betydet noget i vort liv".

 

Altergangen blev forestået af Knud Erik Braüner og Anne Bredsdorff.

 

Efter festgudstjenesten fulgte menigheden efter præsterne gennem den gamle del af kirkegården, der - ikke i dagens anledning, men som altid - var smuk og velordnet, ned til indgangen til den nye del af kirkegården. Bo B. Gravesen talte her og foretog sammen med de øvrige præster den højtidelige indvielse af den nye del af kirkegården.

 

Formanden for kirkeudvalget bød velkommen til de mange tilstedeværende og indbød til indvielses sammenkomst ved kirkegårdens nye servicebygning, og kunne oplyse at kirkeudvalget lørdag den 3. september kl. 14.00 arrangerer rundvisning på kirkegården, hvor der vil blive lejlighed til at se og høre om såvel den nye som den gamle del af kirkegården.

 

Peder Egelund August 2005