HUNDIGE-KILDEBRØNDE SOGNS PIGEKOR

Om koret

 

Tradition siden 1970

I Kildebrønde Sogn i Greve, Køge Bugt, blev der oprettet et pigekor i 1970 til at synge ved gudstjenesterne i den gamle middelalderkirke i Kildebrønde. Fra 1976 har koret desuden sunget i den nye Hundige Kirke, som blev bygget i sognet. Sognet er et af landets største med omkring 18.000 indbyggere, beliggende i Greve i Køge Bugt på Sjælland, og fra 2014 bærer det navnet Hundige-Kildebrønde Sogn.

Koret medvirker ved alle højtider og konfirmationer og andre særlige lejligheder i Kildebrønde og Hundige Kirker. Almindelige søndage medvirker koret eller en del af sangerne ved gudstjenesterne i begge kirkene. Nogle særlige traditioner er De Ni Læsninger, Allehelgen, Langfredag samt julekoncert og sommerkoncert med flere.

 

Konfirmation i Hundige Kirke 2020

Koret synger "Linedanser"

 

Sommerkoncert 2020

Med Corona-afstand.

 

Rejser og aktiviteter

Inspiration til det hjemlige arbejde fås ved et alsidigt repertoire og ved deltagelse i korstævner og kurser i Danmark og udlandet, og ved afholdelse af udvekslingsprojekter og fællesarrangementer med andre kor. Koret har således de seneste tyve år blandt andet deltaget i Copen­hagen Gospel Festival og flere af Folkekirkens Ungdomskors Landsstævner, Nordklang i Trondheim og Aarhus, Norbusang i Esbjerg og Odense, og Europa Cantat i Barcelona, Mainz, Nyíregyhaza, Utrecht, Torino, Pécs, Gent og Tallin.

 

Rosengården på St.-Stefanus Klooster, Gent 2016

 

Et af de sjældne Lucia-optog 2015

 

På tre af studierejserne deltog vi sammen med Svostrup-Voel Pigekor, Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekor og Nørrelandskirkens Pigekor fra Holstebro.

 

Korets 50 års jubilæum 12. december 2021(!)

 

 

Under Corona-nedlukningen synger koret for

plejehjemmet Strandcentret i april og maj 2020

 

Et lille, hårdtarbejdende kor.

Hundige-Kildebrønde Sogns Pigekor er et lille, hårdt arbejdende kammerkor med et repertoire af al slags musik og en intensiv træning af stemme og musikalitet. Foruden den ugentlige korprøve torsdag eftermiddag afholdes jævnligt særlige prøver, somme tider kun for en del af koret.

 

 

Copyright © 2022