HUNDIGE-KILDEBRØNDE SOGNS PIGEKOR

Om koret

 

Tradition i 50 år

I Hundige-Kildebrønde Sogn i Greve, Køge Bugt, blev der oprettet et pigekor i 1970 til at synge ved gudstjenesterne i den gamle middelalderkirke i Kildebrønde. Fra 1976 har koret desuden sunget i den nye Hundige Kirke, som også ligger i Hundige-Kildebrønde Sogn. Sognet er et af landets største med omkring 18.000 indbyggere, beliggende i Køge Bugt på Sjælland.

Koret medvirker ved alle konfirmationer og andre særlige lejligheder i Kildebrønde og Hundige Kirker. Almindelige søndage medvirker koret eller en del af sangerne ved gudstjenesterne i de to kirker. Nogle af de faste traditioner er De Ni Læsninger, Allehelgen, Langfredag samt julekoncert og sommerkoncert med mere.

Konfirmation i Hundige Kirke 2012

 

Sommerkoncert 2020

Rejser og aktiviteter

Inspiration til det hjemlige arbejde fås blandt andet ved deltagelse i korstævner og kurser i Danmark og udlandet, og ved afholdelse af udvekslingsprojekter og fællesarrangementer med andre kor. Koret har således de seneste tyve år blandt andet deltaget i Copen­hagen Gospel Festival og Folkekirkens Ungdomskors Landsstævne 2000, Nordklang juli 2001 i Trondheim, Norbusang maj 2002 i Esbjerg, Europa Cantat juli 2003 i Barcelona, F.U.K. Landsstævne i Herning i juni 2005 og Norbusang maj 2006 i Odense. Sommeren 2006 gik turen til Europa Cantat i Mainz, i august 2007 var vi en uge i Ungarn, i oktober 2008 i Herning og i juli 2009 en uge i Utrecht i Holland til den store festival Europa Cantat, hvor vi samarbejdede med Nørrelandskirkens Kor fra Holstebro.

Sint-Stefanus Klooster 2016

 

Et af de sjældne Lucia-optog 2015

 

I 2010 havde vi glæde af at samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekor om deltagelse i Nordklang i Århus, og 2012 var vi i Torino i Italien til Europa Cantat. En rejse til Norge i 2014 måtte desværre aflyses, da korstævnet ikke blev til noget, men en stor del af koret deltog i Europa Cantat i Ungarn i 2015, i Singing Week Flanders i Gent, Belgien, i 2016, og i Europa Cantat 2018 i Tallinn, Estland.

Afslutningskoncert i Sint-Stefanuskerk i Gent 2016

 

 

Under Corona-nedlukningen synger koret for

plejehjemmet Hedelund i april og maj 2020

 

Et lille, hårdtarbejdende kor.

Hundige-Kildebrønde Sogns Pigekor er et lille, hårdt arbejdende kammerkor. Koret holder en høj standard både musikalsk og stemmeligt, med et repertoire af al slags musik og en intensiv træning af stemme og musikalitet. Foruden den ugentlige korprøve torsdag eftermiddag afholdes jævnligt særlige prøver, somme tider kun for en del af koret.